Banner

Modularna zasnova izobraževalnih ustanov

Modular construction in education Ustanove za predšolsko vzgojo, šolske in izobraževalne ustanove so eno od področij, kjer so modularne zgradbe na dolgi rok zagotovo upravičene. Družba Algeco letno na trg dobavi na stotine montažnih modularnih zgradb, namenjenih šolskim ustanovam in ustanovam za predšolsko vzgojo, zlasti v Franciji, Belgiji, Luksemburgu, na Nizozemskem, Finskem in v Veliki Britaniji.

Samo v Franciji so zahvaljujoč modularnemu sistemu postavili več kot 1.000 učilnic, ki sprejmejo skupno 30.000 učencev. Za konstrukcijo so uporabili 3.700 modularnih enot, vsako leto pa dodajo 150–200 kosov. Najpogostejši razlogi za postavitev šolskih ustanov s tehnologijo družbe Algeco vključujejo rešitve zaradi rojstva velikega števila otrok v določenem obdobju (močna generacija v 70-ih letih), finančni prihranki v primerjavi s standardnimi zgradbami, hitrost in prilagodljivost (možnost razširitve ali drugih sprememb) in celovitost dostave. V številnih primerih so modularni sistemi omogočili premostitev posledic naravnih katastrof, npr. neobvladljivega požara.

Prednosti modularnega sistema Algeco

 • Relativno nizki stroški – v primerjavi s standardnimi zgradbami lahko privarčujete do eno tretjino stroškov
 • Hitrost postavitve – modularni sistem je postavljen do kar 75 % hitreje (pribl. 45 koledarskih dni)
 • Prilagodljivost – ureditev prostora z možnostjo spreminjanja (možnost dodatnih prilagoditev, dokončanja ali zmanjšanja)
 • Mobilnost – konstrukcijo je mogoče postaviti kjer koli, prav tako jo je preprosto premikati
 • Celovitost ponudbe – družba Algeco ponuja ekipo za postavitev, rešitve v primeru neobstoječega omrežja, celotno namestitev, prevoz, predelavo, podaljšano garancijo, zasnovo in računalniško zasnovan projekt itd.
 • Izdelki so skladni z vsemi zadevnimi standardi ter sanitarnimi in oblikovnimi zahtevami za šolske ustanove.
 • Mednarodno znanje in izkušnje
 • Lastne proizvodne kapacitete
 • Ponudbo skupine Algeco odlikuje več kot 50 let izkušenj

  Certifikati in potrdila družbe Algeco

  Družba Algeco izpolnjuje vse potrebne standarde, poleg tega je prejela ustrezne certifikate in potrdila za postavitev šolskih ustanov, saj izpolnjuje zahteve po požarni varnosti, higieni, zaščiti zdravja in okolja, varni uporabi, zaščiti pred hrupom, varčevanju z energijo in toploto. Družba Algeco izpolnjuje standard kakovosti EN ISO 9001:2000, poleg tega je prejela certifikat PAVUS (za požarno vzdržljivost) in izjavo o kakovosti.

  Poskusni projekti družbe Algeco za predšolske in šolske ustanove na Češkem

  Prvi poskusni projekt za šolske ustanove z zmogljivostjo do 100 otrok je bil izveden avgusta 2009 v mestu Mukařov (območje vzhodne Prage). Nova zgradba, izdelana iz skupno 19 montažnih modularnih enot družbe Algeco, je primerna za dolgoročno uporabo. Investitor se je odločil za nakup modularnega sistema Algeco.

  Modular construction in education
  Modular construction in education
  Modular construction in education


  Naslednji projekt, tokrat šolski vrtec, je družba Algeco dokončala januarja 2010 v mestu Roztoky blizu Prage. Cilj projekta je bil premostiti (za pribl. 24 mesecev) obdobje rekonstrukcije in razširitve obstoječe šolske zgradbe. Najeti montažni modularni sistem je primeren za učilnice z do 30 otroki.

  Primeri šolskih ustanov, ki jih je postavila družba Algeco po Evropi
  • Nottingham, Velika Britanija: Začasno izobraževanje v modularnih enotah Algeco je bilo zagotovljeno že drugi dan po obsežnem požaru v naravi, ki je uničil obstoječe šolske prostore. V 39 dneh je družba Algeco zgradila novo šolo, sestavljeno iz 40 modularnih enot, ki je v celoti zamenjala zgradbo, uničeno v požaru v naravi. Dovolite, da citiramo pismo zaposlenih in otrok iz šole v mestu Nottingham, naslovljeno na družbo Algeco:
   »Iskreno se vam zahvaljujemo za novo zgradbo. Trdo ste delali, da je danes popolna. Zelo smo veseli za vašo pomoč ter hkrati cenimo sodelovanje z vami in vašimi sodelavci.«

  • Leicester, Velika Britanija: Modularna zasnova sistema Algeco, ki je omogočila spremenljivo uporabo prostora, je bila uporabljena pri izgradnji 40. vrtca. V šoli so poleg predvideno dolgoročne uporabe zelo cenili nadstandardno zunanjost modulov.

  • Eschollbrücken, Nemčija: Najem 23 modulov sistema Algeco je pomagal rešiti nujno začasno potrebo (za 12 mesecev) po namestitvi 50 otrok v ustrezne prostore zaradi rekonstrukcije obstoječega vrtca.

  Modular construction in education
  A1 Container d.o.o. Kidriceva ulica 38, 3000 Celje, Slovenia  T: +386 3 492 30 80 F:+386 3 492 30 81 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

  KONTAKTIRAJTE NAS

   

  VIDEOPOSNETKI IN POVEZAVE

   

  NAJPOGOSTEJŠI ISKALNI NIZI

   

   

   
  Kidriceva ulica 38
  3000 Celje
  Slovenia

  Tel : +386 3 492 30 80
  fax.: +386 3 492 30 81
  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  Najem kontejnerjev – proizvodnja
  Najem kontejnerjev – sestavljanje  bivalni kontejnerji,najem kontejnerjev,
  gradbiščni kontejnerji,skladiščni kontejnerji,
  prodaja kontejnerjev


   Copyright © 2012 - Webdesign a SEO - Firmadat
  Valid XHTML Customer Satisfaction NPS


   

  Najem kontejnerjev
  | Prodaja kontejnerjev | Bivalni kontejnerji | Sanitarni kontejnerji | Skladiščni kontejnerji

  NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

  If you not change browser settings, you agree to it.

  I understand